LUK

LUK

    Societatea LuK (Lamellen und Kupplungsbau) a fost înfiinţată în anul 1965 în oraşul german Bühlu. Pentru prima oară în Europa, firma LuK produce ambreiaj cu resort-disc. În anul 1976 LuK produce lamele de ambreiaj cu amortizor de oscilaţii de torsiune. Revoluţia în tehnologia ambreiajelor vine sub marca LuK în anul :

1985 – volanta cu masă dublă.

1995: amortizor SAC (autoreglabil) ce compensează uzura ambreiajelor

2002: În Bühl este produsă volanta cu masă dublă cu numărul 20 de milioane

2006: Se prezintă în premieră amortizorul multilamelar SAC (autoreglabil)

2007: Este produsă volanta cu masă dublă cu numărul 50 milioane

   Societatea LuK produce în 17 unităţi de producţie din Germania, Franţa, Marea Britanie, Ungaria, Brazilia, Mexic, India, China, Coreea; Republica Sudafricană şi SUA.

    Fiecare a patra maşină produsă în lume coboară de pe banda de producţie echipată cu ambreiaj LuK. 9.000 de angajaţi ai concernului produc anual peste 14 milioane de ambreiaje pentru autoturisme personale, LuK este numărul unu în lume la producţia de ambreiaje pentru tractoare. Pe benzile de producţie ale fabricilor de maşini din lume ajung anual chiar şi 3 milioane de ambreiaje Lock Up, 5 milioane sisteme de ambreiaj şi peste 6 milioane de volante cu masă dublă.

   Au fost patentate peste 1000 de soluţii tehnice şi invenţii, competenţa Luk în domeniul sistemelor de ambreiaj fiind astfel pe deplin confirmată. Ca exemplu se poate aduce volanta cu masă dublă, sistemele automatizate pentru cutiile de viteze manuale, componente pentru ambreiaje CVT şi convertorul de cuplu LuK. toate inovaţiile tehnologice LuK  contribuie la economia de energie, combustibil şi la sporirea confortului de mers.

 LuK – originale pentru: Audi, Alfa Romeo, BMW, Citroën, Daimler Chrysler, Fiat, Ford, Chevrolet, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Škoda, Toyota, Volkswagen, Volvo.

 LuK este partener al echipelor de top din sporturile cu motor. BMW Motorsport este campion mondial în seria FIA WTCC, Buggyra campion european în FIA European Truck Racing Championship.

Kituri ambreiaj – RepSet

Sisteme de închidere, lagăre de închidere centralizată (CSC)

Kituri ambreiaj cu lagăr de închidere centralizată – RepSet Pro

Volante cu masă dublă (ZMS / DMF)

Ambreiaje DFC – ambreiaje compacte cu volantă cu masă dublă integrată

Ambreiaje SAC – ambreiaje autoreglabile (placă de presiune autoreglabilă)